Collins Suzanne: The hunger games

Dit bericht vindt u terug op: http://creastine.blogspot.be/2012/11/nutella-koekjes.html
Of klik hier

2 opmerkingen:

 1. Ik vond juist het laatste deel het beste van de serie juist omdat het einde mijn inziens juist NIET is wat je zou verwachten. Ik erger mij steevast aan die zeemzoeterige eindes waarbij alle eindjes netjes aan mekaar geknoopt zijn en waar iedereen blij en tevreden is. Ik vond de plot twists in het laatste deel veel leuker om te lezen eigenlijk.

  In mijn ogen was deel 1 wel semi-spannend, maar ik vond het iets te lineair en voorspelbaar en deel 2 vond ik meer van hetzelfde als deel 1 :p

  Ik ben ook naar de film gaan kijken met een vriend die het boek niet gelezen heeft en dan is dat inderdaad een ferme tegenvaller.

  Nog tot slot een vraag: wat vond jij van het hoofdpersonage? Ik heb mij op geen enkel moment kunnen herkennen in haar gedachtegang of haar beslissingen (iets wat je wel goed ziet in de film vind ik) en voor mij had ze dit tot op het einde. Ik kan maar niet beslissen of dat nu positief of negatief heeft bijgedragen aan mijn ervaring.

  Overigens, als je dit goed vond dan kan ik je met veel plezier de Divergent trilogie aanraden van Veronica Roth. Die vond ik stukken beter =)

  http://www.bol.com/nl/p/inwijding/1001004011806669/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet toegeven toen ik het boek las had ik bepaalde vooroordelen. Namelijk dat het een fantastisch indrukwekkend en af einde zou zijn. Misschien heeft dat ervoor gezorgd dat ik anders niet tevreden was. Maar bij sommige boeken vind ik het gewoon passen om zo een einde te hebben. Bij dit genre vooral. Onlangs las ik een boek over een vrouw met borstkanker en dan zou het niet passen om een mega indrukwekkend en af einde te hebben.

   Soms kon ik mij wel inleven in Katniss. Hoewel ze soms beslissingen nam waarvan ik ze wel dom vond. Maar over het algemeen lukte het inleven wel. Ik moet wel zeggen, het laatste boek.. daarin vond ik haar manier van doen wel realistisch maar toch ook een beetje ergerlijk :)

   En het boek dat je mij aanraad ga ik zeker eens lezen. Lijkt mij goed! Misschien koop ik het binnenkort eens!

   Verwijderen